Faktor naon anu mangaruhan fit bantalan?

Tujuan tina fit fit nyaéta ngajantenkeun ring jero atanapi bantalan luar pageuh pageuh sareng aci atanapi cangkang, supados hindari geser aksial atanapi kuriling dina permukaan anu cocog.

Geser anu henteu pikaresepeun sapertos kieu (disebat ngarayap) bakal nyababkeun pemanasan anu teu normal, anggoan permukaan kawin (anu bakal ngajantenkeun bubuk beusi anu dipakai nyerang interior bantalan) sareng geter, anu bakal ngajantenkeun bantalan henteu tiasa maénkeun peran pinuh na.

Ku alatan éta, pikeun bantalan, kusabab rotasi beban, umumna perlu ngantepkeun cingcin kalayan gangguan, sahingga éta pageuh dibereskeun ku aci atanapi cangkang.

Kasabaran dimensi tina aci sareng perumahan

Toleransi dimensi poros sareng liang perumahan séri métrik parantos distandarkeun ku GB / t275-93 "bantalan gulung sareng aci sareng pas perumahan". Pas tina bantalan sareng aci atanapi perumahan tiasa ditangtoskeun ku milih kasabaran diménsi.

Pilihan tina fit fit

Pilihan fit bantalan umumna dilaksanakeun numutkeun prinsip ieu.

Numutkeun ka arah sareng sipat muatanana dina bantalan sareng sisi mana cincin batin sareng luar anu diputer, beban ditanggung ku unggal cincin tiasa dibagi kana beban anu muter, beban statis atanapi beban henteu arah. Pas statis (gangguan pas) kedah diadopsi pikeun beban puteran ferrule sareng beban non arah, sareng fit transisi atanapi fit dinamis (clearance fit) kalayan clearance alit tiasa dianggo pikeun ring statis anu ngagaduhan beban.

Nalika beban bantalan ageung atanapi bantalan geter sareng beban dampak, gangguan na kedah ditingkatkeun. Nalika aci kerung, kotak bantalan témbok ipis atanapi paduan lampu atanapi kotak bantalan palastik dianggo, gangguan ogé kedah ditingkatkeun.

Nalika rotasi tinggi diperyogikeun, bantalan gabungan presisi tinggi kedah dianggo, sareng akurasi dimensi batang sareng kotak ningkatna kotak ningkatna kedah ditingkatkeun pikeun nyegah gangguan anu kaleuleuwihi. Upami gangguanna ageung teuing, géométri tina cincin bantalan tiasa dipangaruhan ku akurasi geometri tina aci atanapi kotak bantalan, sahingga ngarusak akurasi rotasi bantalan.

Upami cincin batin sareng luar tina bantalan anu teu tiasa dipisahkeun (sapertos bantalan bola alur jero) nyoko kana statis, éta bakal hésé pisan pikeun masang sareng ngaleupaskeun bantalan. Langkung saé nganggo fit dinamis dina hiji sisi ring jero sareng luar.

1) Pangaruh sipat beban

Beban bantalan tiasa dibagi kana ring puteran ring jero, beban puteran ring luar sareng beban non arah numutkeun alam na. Hubungan antara beban bantalan sareng pas tiasa ningali ka standar cocog bantalan.

2) Pangaruh ukuran beban

Dina aksi beban radial, arah radius tina ring jero dikomprés sareng dipanjangan, sareng kuriling cenderung ningkat sakedik, janten gangguan awal bakal dikirangan. Ngirangan gangguan tiasa diitung ku rumus ieu:

Ieuh:

⊿ DF: pangurangan gangguan tina ring jero, mm

d: Bearing diaméterna jero nominal, mm

B: Nomer ring jero lébar, mm

Fr: beban radial, n {KGF}

Co: beban statik anu dipeunteun dasar, n {KGF}

Ku alatan éta, nalika beban radial mangrupikeun beban anu beurat (langkung ti 25% tina nilai CO), anu cocog kedah langkung ketat tibatan beban ringan.

Dina hal beban dampak, pasna kedah langkung ketat.

3) Pangaruh kasarna permukaan

Upami deformasi plastik tina permukaan jalangan dianggap, gangguan anu épéktip dipangaruhan ku kualitas mesin tina permukaan jalangan, anu sakitar dikedalkeun ku rumus ieu:

[ngagiling aci]

⊿deff = (d / (d + 2)) * ⊿d ...... (3)

[ngarobah poros]

⊿deff = (d / (d + 3)) * ⊿d ...... (4)

Ieuh:

⊿ deff: gangguan anu épéktip, mm

⊿ D: gangguan anu jelas, mm

d: Bearing diaméterna jero nominal, mm

4) Pangaruh suhu bantalan

Sacara umum, suhu bantalan langkung luhur tibatan suhu sakurilingna nalika rotasi dinamis, sareng suhu ring jero langkung luhur tibatan suhu aci nalika bantalan diputer sareng beban, janten gangguan anu épéktip bakal dikirangan ku ékspansi termal.

Upami bédana suhu antara bantalan batin sareng cangkang luarna ⊿ T, tiasa dianggap yén bédana suhu antara cincin jero sareng aci dina permukaan jalangan sakitar (0,01-0,15) ⊿ t. Ku alatan éta, réduksi gangguan ⊿ DT disababkeun ku bédana suhu tiasa diitung ku rumus 5

⊿dt = (0.10 dugi ka 0.15) ⊿t * α * d

≒ 0,0015⊿t * d * 0,01 ...... (5)

Ieuh:

⊿ DT: pangirangan gangguan disababkeun ku bédana suhu, mm

⊿ T: bédana suhu antara jero bantalan sareng sakuliling cangkang, ℃

α: Koéfisién ékspansi linier tina baja bantalan nyaéta (12.5 × 10-6) 1 / ℃

d: Bearing diaméterna jero nominal, mm

Kusabab kitu, nalika suhu bantalan langkung luhur tibatan suhu bantalan, pasna kedah ketat.

Salaku tambahan, kusabab bédana bédana suhu atanapi koefisien ékspansi linier antara cincin luar sareng cangkang luar, kadang gangguan bakal ningkat. Ku alatan éta, perhatian kudu dibayar pikeun panggunaan ngageser antara cincin luar sareng permukaan jalangan perumahan pikeun nyingkahan ékspansi termal tina aci.

5) setrés internal maksimum tina bantosan disababkeun ku fit

Nalika bantalan dipasang kalayan pas gangguan, cincin bakal dilegakeun atanapi ngaleutikan, sahingga ngahasilkeun setrés.

Nalika setrés ageung teuing, kadang-kadang cincin bakal pegat, anu peryogi diperhatoskeun.

Stres internal maksimum bantalan anu dihasilkeun ku cara cocog tiasa diitung ku rumus dina Tabel 2. Salaku nilai référénsi, gangguan maksimum henteu langkung ti 1/1000 diaméter aci, atanapi setrés maksimum σ dicandak tina rumus perhitungan di Tabel 2 henteu langkung ti 120MPa {12kgf / mm2}.

Setrés internal maksimum tina bantosan disababkeun ku fit

Ieuh:

σ: setrés maksimum, MPA {kgf / mm2}

d: Bantalan diaméterna jero nominal (diameter poros), mm

Di: diaméter pacuan jero ring, mm

Bola bantalan Di = 0,2 (D + 4d)

Roller bantalan Di = 0.25 (D + 3d)

⊿ deff: gangguan anu efektif tina ring jero, mm

Naha: radius tina batang suwung, mm

De: diaméter pacuan luar, mm

Bola bantalan De = 0,2 (4D + d)

Roller bantalan De = 0.25 (3D + d)

D: Bantalan diameter luar nominal (diameter cangkang), mm

⊿ deff: gangguan anu efektif tina ring luar, mm

DH: diaméter luar cangkang, mm

E: Modulus elastis nyaéta 2.08 × 105Mpa {21200kgf /


Pos waktos: Dec-18-2020